Úvod do pitiev - hrudník a brucho

Ľudské telo je asi najdokonalejšie ale zároveň aj najdôležitejšie dielo prírody. Žiadna jej súčasť nie je najdôležitejšia alebo menej dôležitá. Funkcie všetkých orgánov vzájomne do seba zapadajú a súvisia. Nič nedokáže túto súvislosť a dokonalosť znázorniť a tak spoznať do detailov a samotná pitva. Pitva hrudníka a brucha predstavuje I. časť učebného materiálu v rámci praktických cvičení. Verím, že poslúži Vám študentom medicíny spoznávať architektúru ľudského tela.

Obsah:

  • znázornenie jednotlivých anatomických régií,
  • vedenie rezov pre preparáciu jednotlivých anatomických štruktúr,
  • popis pitevnej techniky,
  • možné chyby pri pitve, ktoré zbytočne poškodzujú anatomické štruktúry, tak potrebné na výučbu anatómie ľudského tela.

 

Príloha   Dátum Veľkosť Prístupnosť [?] Klinicky citlivé [?] Licencia
 Anatómia - pitva hrudník a brucho 24.3.2016 945.82 MB užívateľ na príslušnej fakulte
 Anatómia - pitva hrudník a brucho - nízke rozlíšenie 22.3.2016 411.67 MB užívateľ na príslušnej fakulte