
Ľudské telo je asi najdokonalejšie ale zároveň aj najdôležitejšie dielo prírody. Žiadna jej súčasť nie je najdôležitejšia alebo menej dôležitá. Funkcie všetkých orgánov vzájomne do seba zapadajú a súvisia. Nič nedokáže túto súvislosť a dokonalosť znázorniť a tak spoznať do detailov a samotná pitva. Pitva hrudníka a brucha predstavuje I. časť učebného materiálu v rámci praktických cvičení. Verím, že poslúži Vám študentom medicíny spoznávať architektúru ľudského tela.
Obsah:
- znázornenie jednotlivých anatomických régií,
- vedenie rezov pre preparáciu jednotlivých anatomických štruktúr,
- popis pitevnej techniky,
- možné chyby pri pitve, ktoré zbytočne poškodzujú anatomické štruktúry, tak potrebné na výučbu anatómie ľudského tela.
Príloha | Dátum | Veľkosť | Prístupnosť [?] | Klinicky citlivé [?] | Licencia | |
---|---|---|---|---|---|---|
Anatómia - pitva hrudník a brucho | 24.3.2016 | 945.82 MB | užívateľ na príslušnej fakulte | – | – | |
Anatómia - pitva hrudník a brucho - nízke rozlíšenie | 22.3.2016 | 411.67 MB | užívateľ na príslušnej fakulte | – |
Kľúčové slová: Anatómia, pitva, hrudník, brucho
citácia: Eliška Kubíková: Úvod do pitiev - hrudník a brucho. Multimediálna podpora výučby klinických a zdravotníckych odborov :: Portál Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave [online] , [cit. 01. 06. 2023]. Dostupný z WWW: https://portal.fmed.uniba.sk/clanky.php?aid=279. ISSN 1337-9577.