
Výživa človeka. Zložky výživy – živiny, biologicky aktívne látky, potravinové aditíva, kontaminanty. Živiny (bielkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerálne látky) – charakteristika, funkcie, význam pre ľudský organizmus, odporúčania pre príjem. Súčasná situácia vo výžive. Výživové odporúčania. Výživa a zdravie zubov.
Príloha | Dátum | Veľkosť | Prístupnosť [?] | Klinicky citlivé [?] | Licencia | |
---|---|---|---|---|---|---|
Výživa človeka, živiny a ich funkcie, výživové odporúčania (Prednáška pre študentov ZL) | 16.9.2015 | 2.33 MB | registrovaný užívateľ | – | – |
Predmety/kurzy
Kľúčové slová: výživa človeka, živiny, výživové odporúčania, súčasné problémy vo výžive
citácia: Katarína Babinská: Výživa človeka, živiny a ich funkcie, výživové odporúčania (Prednáška pre študentov ZL). Multimediálna podpora výučby klinických a zdravotníckych odborov :: Portál Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave [online] , [cit. 01. 06. 2023]. Dostupný z WWW: https://portal.fmed.uniba.sk/clanky.php?aid=265. ISSN 1337-9577.